Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2016 | Beproefd | Uitgave 1/2016

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 1/2016

Academisch proefschrift dr. Miranda Snoeren

Working = Learning A complexity approach to workplace learning within residential care for older people

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 1/2016
Auteur:
dr. Hester Vermeulen
Belangrijke opmerkingen
dr. Hester Vermeulen lector Evidence Based Peri-operatieve Zorg, Hogeschool van Amsterdam en senior onderzoeker, afdeling Chirurgie, Academisch Medisch Centrum, Universiteit van Amsterdam

Samenvatting

Dat de complexiteit en de zwaarte van zorg zowel in de ziekenhuizen als in de thuiszorg toenemen, wordt veelvuldig genoemd in populaire en wetenschappelijke artikelen. Hetzelfde is ook het geval in de intramurale ouderenzorg. Daarnaast staat de intramurale ouderenzorg – overigens net als alle andere zorgsettings – voor nog meer uitdagingen, zoals de roep om meer in te spelen op de persoonlijke behoeften van ouderen, de beperkte financiële middelen en bureaucratisering van kwaliteitssystemen. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden deed Miranda Snoeren onderzoek naar het werkplekleren, door de onderliggende processen te bestuderen en door te beschrijven hoe werkplekleren geconceptualiseerd, bevorderd en onderzocht kan worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2016

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 1/2016 Naar de uitgave

Van de redactie

Teams zijn essentieel