Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2016 | Journaal | Uitgave 11/2016

Huisarts en wetenschap 11/2016

Aardappels minder gezond dan gedacht?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 11/2016
Auteur:
Tjerk Wiersma

Samenvatting

Aardappels gelden als gezond en staan afgebeeld bij de Nederlandse ‘Schijf van vijf’ van het Voedingscentrum. Ook in Amerikaanse voedingsadviezen hebben ze een gezond imago en worden ze geadviseerd in het DASH-dieet (dietary approaches to stop hypertension).
De verdiensten van aardappels worden vooral toegeschreven aan hun hoge kaliumgehalte. Ze hebben evenwel ook een hoge glykemische index, wat nadelig is voor de bloeddruk. Amerikaanse onderzoekers probeerden met gegevens van drie grote, langlopende cohortonderzoeken na te gaan hoe het daadwerkelijk zit.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2016

Huisarts en wetenschap 11/2016 Naar de uitgave