Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2018 | Uitgave 5/2018

Denkbeeld 5/2018

Aanwezig zijn in het moment

Aandachtstraining voor mensen met dementie en hun mantelzorger

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2018
Auteur:
Martin van Boxtel
Belangrijke opmerkingen
Martin van Boxtel is arts, mindfulness-trainer en universitair hoofddocent bij de vakgroep Psychiatrie en Neuropsychologie van het Alzheimer Centrum Limburg (e-mail: martin.vanboxtel@maastrichtuniversity.nl).
Het TANDEM-project wordt mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland en de Fred Foundation. Met dank aan de andere leden van het TANDEM-team: dr. Franca Warmenhoven, drs. Lotte Berk en prof. dr. Marjolein de Vugt. Voor meer informatie: www.​tandemproject.​nl.

Samenvatting

Mindfulness kan mensen helpen bewuster in het hier en nu te leven en zo beter om te gaan met bijvoorbeeld stress. Het TANDEM-project wil mindfulnesstraining ook toegankelijk maken voor mensen met dementie en hun belangrijkste mantelzorger. Belangrijk daarbij is dat nadrukkelijk rekening wordt gehouden met de verschillende behoeften die de persoon met dementie en de mantelzorger hebben. Met als doel dat zij als eenheid-in-verscheidenheid hun evenwicht zullen kunnen bewaren bij de voortdurende aanpassingen die dementie vraagt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Denkbeeld 5/2018 Naar de uitgave

Onder de loep

De weg kwijt?