Skip to main content
main-content
Top

12-11-2014 | Nieuws

Aanvullende zorgverzekering lijkt melkkoe

Bij veel aanvullende verzekeringen staat de dekking niet in verhouding tot de betaalde premie. Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingswebsite PrijsCheck.nl. Het afsluiten van aan aanvullende verzekering is in veel gevallen niet zinvol, omdat de maximale dekking vaak maar een beetje hoger ligt dan de jaarlijkse kosten. Dit meldt RED Online Marketing. Honderd procent dekking voor fysiotherapie is lonend vanaf twintig behandelingen.

In de periode september, oktober, november 2014 onderzocht PrijsCheck.nl de dekkingen van aanvullende verzekeringen. Het vermoeden bestond dat de dekking van de aanvullende verzekering vaak niet in verhouding staat tot de te betalen premie. Het onderzoek werd gedaan bij de grootste verzekeraars die online hun verzekeringen aanbieden, en gebaseerd op de dekkingen van 2014.

 

Uit het onderzoek blijkt dat de dekking bij veel aanvullende verzekeringen inderdaad achterblijft. De maximale dekking is vaak maar iets meer dan de jaarlijkse kosten. “Het principe van ‘het leed van een enkele wordt gedragen door velen’, lijkt voor aanvullende zorgverzekeringen vaak niet op te gaan. Het heeft meer weg van een spaarpot voor de verzekeraars”, aldus Roy Platje, eigenaar van PrijsCheck.nl. Ieder jaar jouw zorgverzekering vergelijken op aanvullende dekkingen is dus vaak lonend.

 

Aanvullend verzekeren is te duur, beter sparen

PrijsCheck heeft onderzoek gedaan naar de dekking van aanvullende verzekeringen om na te gaan in hoeverre de kosten (premies) van de verzekeringen opwegen tegen de baten (vergoedingen) bij een ongeval, blessure, zwangerschap en burn-out onder de grootste zorgverzekeraars. De resultaten wijzen uit dat de aanvullende verzekeringen, naast de zorgverzekering, in veel gevallen niet voldoende dekken. Een gemiddelde verzekerde draagt namelijk meer geld aan de verzekeringsmaatschappij af dan de consument ooit krijgt uitbetaald. Dit geld zelf apart zetten is voordeliger.

 

Fysiotherapie loont vaak alleen met een langdurige blessure

Een andere veel aangeboden aanvullende dekking door zorgverzekeraars is fysiotherapie. Toch is ook dit een aanvullende dekking die maar zelden nodig is. Veel aanvullende fysiotherapie zorgverzekeringen kosten op korte termijn vaak net zoveel geld als het totale jaarbedrag dat gedekt wordt. Roy Platje van PrijsCheck adviseert: “Maak in 2014 een berekening van het aantal verwachte behandelingen voor fysiotherapie om een aanvullende dekking af te sluiten voor 2015. Ben je bijvoorbeeld nog herstellende van een blessure/operatie, dan loont het vaak wel voor de langdurige behandeling.”

 

Goedkoop blijkt vaak duurkoop

“Het is belangrijk voor consumenten om goed te kijken of een aanvullende zorgverzekering echt wel zinvol is’. Aanvullende dekkingen met een in verhouding redelijk lage premie blijken maar op weinig gebieden een behoorlijke dekking te bieden. Platje waarschuwt daarom niet klakkeloos voor de meest goedkope verzekering te kiezen.Tip: Bepaal op basis van je zorgverleden en verwachting welke dekkingen voor jou echt belangrijk zijn en kijk bij welke verzekeraar je hiervoor de beste vergoedingen tegen de gunstigste prijs vindt. Dat levert uiteindelijk de best passende verzekering met de meest gunstige premie op. Op deze manier kunnen consumenten pas echt goed geld besparen,” aldus Roy Platje van PrijsCheck.nl.

 

Het volledige rapport is na te lezen op de website PrijsCheck.

 

Bron: PrijsCheck.nl

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen.

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.