Skip to main content
main-content
Top

28-09-2015 | Nieuws

Aanpassing medisch tuchtrecht: eerder schorsen

Minister Edith Schippers werkt aan een aanpassing van het medisch tuchtrecht. Die moet het mogelijk maken om zorgverleners die in de fout gaan sneller aan te pakken.

Dit zegt het ministerie van VWS in een reactie op de uitzending van De Monitor van 27 september. Het voorstel zal in het voorjaar van 2016 naar de Tweede Kamer gaan. “Dit wetsvoorstel maakt het mogelijk dat een beroepsbeoefenaar bij ernstig disfunctioneren zijn beroep niet mag uitoefenen in afwachting van de uitkomst van een tuchtprocedure”, zo laat een woordvoerder van VWS weten.

In de nieuwe situatie beslist de inspectie of zij een schorsing aanvraagt in afwachting van de tuchtzaak. De bestuursrechter doet hierover dan uitspraak.

Tuchtrechtprocedure

De Monitor heeft bericht over verschillende zorgverleners die een zedendelict pleegden. Die bleven doorwerken nadat ze een strafrechtelijke veroordeling kregen. Want een tuchtrechtprocedure neemt al snel twee jaar in beslag en in de tussentijd kan het IGZ niet altijd een schorsing opleggen.

Bron: Skipr

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Toon meer producten