Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

31-01-2017 | Veiligheidsschoenen | Uitgave 1/2017

Podosophia 1/2017

Aanpassen inlegzolen in veiligheidsschoenen

De stand van zaken

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2017
Auteur:
Maureen Limpens

Samenvatting

In 2012 publiceerde Podosophia een artikel over het aanpassen van inlegzolen in veiligheidsschoenen en de risico’s die dat met zich mee kon brengen. Als er een aanpassing gedaan wordt aan de inlegzool in een gecertificeerde veiligheidsschoen, dan vervalt de certificering. Degene die als laatste een aanpassing aan de schoen doet, kan dan aansprakelijk worden gesteld als de veiligheidsschoen daarna niet meer beschermt tegen de risico’s waartegen de schoen moet beschermen. In de tussentijd hebben fabrikanten of importeurs van veiligheidsschoenen en podotherapeuten gezocht naar mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de gecertificeerde veiligheidsschoenen met aangepaste inlegzool gecertificeerd blijven. De Inspectie SZW controleert of alles volgens de regels gebeurt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Podosophia 1/2017 Naar de uitgave