Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2019 | Beschouwing | Uitgave 4/2019

Vakblad Sociaal Werk 4/2019

Aandacht voor seksueel plezier

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 4/2019
Auteur:
Dilana Schaafsma
Belangrijke opmerkingen
Dr. Dilana Schaafsma is sinds 2009 actief als onderzoeker op het gebied van seksuele gezondheid. In 2013 promoveerde ze aan de Universiteit van Maastricht op het thema seksualiteit en verstandelijke beperking. Ze is verantwoordelijk voor de onderzoekslijn Gezond Seksueel Opgroeien binnen het lectoraat Opvoeden voor de Toekomst van Fontys Hogeschool Pedagogiek.

Samenvatting

Seksualiteit is belangrijk, voor jong en oud. Sociaal werkers komen er vooral mee in aanraking als er iets mis gaat. Maar hoe zit het met preventie? En positieve seksualiteit? Veel mensen ervaren gêne of zogenaamde ‘handelingsverlegenheid’ bij het onderwerp. Sociaal werkers weten dan ook vaak niet hoe je het gesprek over seksualiteit begint en wanneer je wat vertelt. Misschien zoek je tools voor het gesprek. Maar je bent zelf de ideale tool. Een beetje kennis, kunde en vooral durf zijn wel nodig.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Vakblad Sociaal Werk 4/2019 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Van de BPSW

Van de BPSW

Boeken

Boeken