Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

12-11-2020 | Internationaal onderzoek | Uitgave 4/2020

Podosophia 4/2020

Aandacht voor het looppatroon tijdens de vroege zwangerschap

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2020
Auteur:
BSc K. J. M. Spaninks
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat de auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek. In deze editie betreft het het artikel: Wanda Forczek, Agata Maston, Barbara Frakzek, Marta Curylo, Marcin Salamaga, Agnieszka Suder. Does the first trimester of pregnancy induce alterations in the walking pattern? PLoS ONE 2019 14(1): e0209766. https://​doi.​org/​10.​1371/​journal.​pone.​0209766 (open source).

Samenvatting

Ondergaat het looppatroon van de zwangere vrouw aan het einde van het eerste trimester veranderingen in vergelijking met het looppatroon van voor de zwangerschap? In PLOS ONE werd een artikel gepubliceerd over een onderzoek hiernaar bij 15 vrouwen die zwanger werden van een eenling. Aangetoond werd dat er significante veranderingen optreden van het looppatroon. Deze veranderingen hebben tot gevolg dat er een breder steunvlak ontstaat, waardoor de zwangere vrouw stabieler en veiliger kan staan en lopen. Tevens zijn er veranderingen die druk op de lumbale wervelkolom verminderen; daarnaast wordt het lopen energiezuiniger.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2020

Podosophia 4/2020 Naar de uitgave