Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2018 | Onderzoek | Uitgave 4/2018

Financiële zelfredzaamheid van jongvolwassenen met lichte verstandelijke beperkingen
Vakblad Sociaal Werk 4/2018

Aan z€t met geld

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 4/2018
Auteurs:
Carinda Jansen, Lobke Havens, Ida van Asselt-Goverts, Lisbeth Verharen
Belangrijke opmerkingen
De auteurs zijn allemaal werkzaam bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Carinda Jansen is docent-onderzoeker bij het Lectoraat Versterken van sociale kwaliteit, Lobke Havens en Ida van Asselt-Goverts zijn beiden docent-onderzoeker bij het lectoraat Zorg voor Mensen met een Verstandelijke Beperking, Lisbeth Verharen is lector bij het Lectoraat Versterken van sociale kwaliteit bij het kenniscentrum HAN-SOCIAAL.
Met veel dank aan onze co-onderzoekers Miranda, Yong-Han, Peter en hun coach Marion.

Samenvatting

Voor zelfstandig wonende jongvolwassenen met lichte verstandelijke beperkingen (LVB) is omgaan met geld een uitdaging. Gemeente Nijmegen wilde graag weten hoe deze groep het beste ondersteund kan worden. Als onderzoekers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen onderzochten we dat, samen met drie co-onderzoekers met een lichte verstandelijke beperking. ZonMW betaalde voor het onderzoek dat in negen maanden af moest zijn. Als je écht goed wilt samenwerken met mensen die kennis door ervaring hebben, heb je die tijd hard nodig, zo bleek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Vakblad Sociaal Werk 4/2018 Naar de uitgave