Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

A9 De voeding

Auteurs : K. Kok, J. Houweling, A.C.L.M. Zuiderwijk, Y.G. van Ingen, M. Karels

Gepubliceerd in: Anatomie, fysiologie en pathologie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Voor ons lichaam is het belangrijk dat het een voldoende aanbod van voedingsstoffen krijgt. Het Voedingscentrum heeft hiervoor adviezen opgesteld in de Schijf van Vijf (zie paragraaf Samenstelling voeding). Door verbranding van voeding ontstaan warmte en energie. Dit drukken we uit in kilojoules (kJ) of kilocalorieën (kcal). Meestal gebruiken we de kcal (zie paragraaf Samenstelling voeding).
Een volwaardige voeding bestaat uit (zie paragraaf Samenstelling voeding):
  • koolhydraten;
  • eiwitten;
  • vetten;
  • vitamines, mineralen en spoorelementen;
  • voedingsvezels;
  • water.
Metagegevens
Titel
A9 De voeding
Auteurs
K. Kok
J. Houweling
A.C.L.M. Zuiderwijk
Y.G. van Ingen
M. Karels
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1228-3_9