Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Gelezen | Uitgave 5/2009

Tijdschrift voor Psychotherapie 5/2009

A. Savenije, M.J. van Lawick & E.T.M. Reijmers (red.), Handboek systeemtherapie. Utrecht: De Tijdstroom. 830 pp., € 60,–

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 5/2009
Auteur:
Lieven Peeters
Belangrijke opmerkingen
lieven peeters, opleideling systeemtherapie (IPRR, Instituut voor psychotherapeutische relaties en reflectie te Mechelen), is werkzaam in de jeugdhulpverlening (De Wissel, voorziening Bijzondere Jeugdzorg te Leuven).

Samenvatting

Het ‘Handboek systeemtherapie’ is de opvolger van het inmiddels verouderde ‘Handboek gezinstherapie’, dat in 1991 verscheen. Het is, zoals het een handboek past, een lijvig boekwerk geworden dat, op dun papier gedrukt, toch goed in de hand ligt. Het oogt ook aangenaam door zijn verzorgde uitgave. Het tekstmateriaal is overzichtelijk ingedeeld in 12 delen en 63 hoofdstukken. De literatuurlijsten beslaan een kleine honderd bladzijden, het boek eindigt met de personalia van de auteurs en een handig register.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Tijdschrift voor Psychotherapie 5/2009 Naar de uitgave

Redactioneel

Inleiding

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten