Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2016 | Uitgave 4/2016

Kind & Adolescent Praktijk 4/2016

99gram.nl

Anonieme hulp voor jongeren met eetproblemen succes

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 4/2016
Auteur:
Drs. Rozemarijn Vos
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs Drs. R. Vos, GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut, is coördinator van www.​99gram.​nl bij Accare, Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Correspondentie: r.vos@accare.nl.
Deze casus is gebaseerd op echte jongeren, maar geen exacte weergave.
Jongeren worstelen vaak alléén met hun eetproblemen. Zij durven niet om hulp te vragen, uit schaamte voor eetbuien of voor hun gewicht. De omgeving signaleert eetproblemen vaak niet, met name wanneer er geen sterke toename of afname is in gewicht. De website 99gram.nl biedt laagdrempelig informatie, advies en ondersteuning. Het aanbod is erop gericht de ontwikkeling van eetproblematiek te voorkómen en hulp te bieden aan jongeren met eetproblemen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Kind & Adolescent Praktijk 4/2016 Naar de uitgave

OriginalPaper

Uit de praktijk