Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

8 Voeding en spijsvertering

Auteurs : I.L.D. Houtman, H.F.P.M. Schlatmann, G.M. van der Poel

Gepubliceerd in: Fysiologie voor de sportpraktijk

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In de voorgaande hoofdstukken is duidelijk geworden dat zich in het lichaam voortdurend allerlei processen afspelen. Ieder proces, iedere celactiviteit, vraagt energie, of het nu de vorming van eiwitten of het samentrekken van de hartspiervezels of skeletspiervezels betreft. Die benodigde energie halen we uit brandstoffen die via onze voeding het lichaam binnenkomen. Voor een aantal processen, zoals de vorming van eiwitten, het herstel en de groei van cellen en weefsels, zijn tevens bouwstoffen nodig. Ook deze stoffen komen het lichaam via onze voeding binnen.
Voetnoten
1
In de voedingsleer wordt veelal gesproken van sporenelementen. Volgens de van Dale is dit echter een germanisme.
 
Metagegevens
Titel
8 Voeding en spijsvertering
Auteurs
I.L.D. Houtman
H.F.P.M. Schlatmann
G.M. van der Poel
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1308-2_8