Skip to main content
Top

2010 | OriginalPaper | Hoofdstuk

4 Opkomen voor jezelf in de regiekring

Auteurs : Lia Bijkerk, Wilma van der Heide

Gepubliceerd in: Haal het beste uit jezelf!

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

‘Ik heb helemaal geen zin in de bijeenkomst van de regiekring, ik heb gewoon het gevoel dat ik niet serieus wordt genomen. Als ik wat tegen Said zeg, kijkt hij mij helemaal niet aan en als ik Lida en Sarah feedback geef, vallen ze meteen over mij heen: ik zie het verkeerd, zij doen helemaal niets fout, ik ben zelf niet goed bezig, enzovoort.
Literatuur
go back to reference Schouten, J., & Lingsma, M. (2006). Persoonlijke effectiviteit. Assertief gedrag als basisvaar-diglheid. Zaltbommel: Thema. Door de vele praktijkvoorbeelden leer je om je wensen zo te uiten dat je jezelf en anderen niet tekort doet. Aan de hand van voorbeelden van herkenbare, alledaagse situaties onderzoek je je huidige gedrag en krijg je inzicht in hoe het ook anders, beter kan. Schouten, J., & Lingsma, M. (2006). Persoonlijke effectiviteit. Assertief gedrag als basisvaar-diglheid. Zaltbommel: Thema. Door de vele praktijkvoorbeelden leer je om je wensen zo te uiten dat je jezelf en anderen niet tekort doet. Aan de hand van voorbeelden van herkenbare, alledaagse situaties onderzoek je je huidige gedrag en krijg je inzicht in hoe het ook anders, beter kan.
go back to reference Hustings, A.-L. (2005). Kom op voor jezelf, zeg het gewoon. Zaltbommel: Thema. In dit boek vind je voorbeelden en bruikbare tips om te leren hoe je voor jezelf op kunt komen zonder de relatie met de ander te schaden. Opkomen voor jezelf is een praktisch boek voor een minder stressvol en meer assertief leven! Hustings, A.-L. (2005). Kom op voor jezelf, zeg het gewoon. Zaltbommel: Thema. In dit boek vind je voorbeelden en bruikbare tips om te leren hoe je voor jezelf op kunt komen zonder de relatie met de ander te schaden. Opkomen voor jezelf is een praktisch boek voor een minder stressvol en meer assertief leven!
go back to reference Bloemmet, M. (2006). ‘En nu ik’, Assertiviteit in een notendop. Waaier met twintig kaarten. Zaltbommel: Thema. Deze waaier is geschikt voor iedereen die zichzelf meer op de voorgrond wil zetten zonder daarbij de ander uit het oog te verliezen. Bloemmet, M. (2006). ‘En nu ik’, Assertiviteit in een notendop. Waaier met twintig kaarten. Zaltbommel: Thema. Deze waaier is geschikt voor iedereen die zichzelf meer op de voorgrond wil zetten zonder daarbij de ander uit het oog te verliezen.
go back to reference Hoedt, F. te, & Lingsma, M. (2006). Spelen met conflicten. Een toolbox met vijf kaartspellen. Soest: Nelissen. Met deze box heb je een instrument in handen om jezelf en anderen te oefenen in conflictvaardig gedrag. Hoedt, F. te, & Lingsma, M. (2006). Spelen met conflicten. Een toolbox met vijf kaartspellen. Soest: Nelissen. Met deze box heb je een instrument in handen om jezelf en anderen te oefenen in conflictvaardig gedrag.
Metagegevens
Titel
4 Opkomen voor jezelf in de regiekring
Auteurs
Lia Bijkerk
Wilma van der Heide
Copyright
2010
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-7808-1_5