Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2004 | OriginalPaper | Hoofdstuk

4 Het in kaart brengen van de voedingstoestand

Auteur : Yvonne Morsink

Gepubliceerd in: Voeding

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Een belangrijke stap bij het ondersteunen van de zorg Voor voeding en vocht is het verzamelen van gegevens. Gegevens worden vaak al in een eerste contact met een zorgvrager verzameld, onder andere over het voedingspatroon, de voedingsbehoefte, de reactie op voeding, emotionele reacties, bijzondere omstandigheden en, als dat nodig is, de aanwezigheid van hulp van de partner en/of anderen. Ondervoeding bijVoorbeeld komt nogal eens Voor, veel vaker dan men in onze samenleving zou verwachten. Ondervoeding heeft allerlei nare gevolgen. Denk bij ziekenhuispatiënten bijVoorbeeld aan een verhoogde kans op infecties en op decubitus.
Metagegevens
Titel
4 Het in kaart brengen van de voedingstoestand
Auteur
Yvonne Morsink
Copyright
2004
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9581-1_4