Skip to main content
main-content
Top

26-01-2015 | Nieuws

28 Januari première film Psychose!

De film Pyschose! gaat 28 januari in première in het EYE filminstituut in Amsterdam. De premiereavond is tevens de kick-off van de landelijke voorlichtings- en beeldvormingscampagne Het is nooit te laat. Het project heeft een bijzondere insteek: het project wordt namelijk gedragen door een hecht team van jongvolwassenen die zelf een psychose hebben ervaren. Het team wil Nederland bewust maken van het stigma dat op psychoses rust. Vertegenwoordigers van instanties als het UWV, DWI, Gemeente Amsterdam en GGZ-instellingen zullen aanwezig zijn.

Stigmatisering is één van de belangrijkste problemen die mensen met een psychische aandoening ervaren. Mensen met een psychische aandoening worden als anders gezien, gevaarlijk onvoorspelbaar of niet in staat om te werken. Ze worden vaak gemeden, gediscrimineerd en uitgesloten.

 

Het is nooit te laat zal door het hele land, op locatie interactieve bijeenkomsten organiseren waar filmvertoningen, inspirational speakings en interactieve dialogen centraal staan. Ook is er een werkboek ontwikkeld. Op inspirerende en open manier geven zij inzicht over alles wat met psychoses te maken heeft. De interactieve bijeenkomsten staan onder leiding van het ervaringsdeskundige team.

 

Stichting Ideefix

Bekend om hun resultaatgerichte aanpak, hun vermogen out of the box te handelen en hun inspirerende projecten waar altijd een sterk persoonlijk motief achter schuilt is Stichting Ideefix een professioneel platform voor jonge makers op het gebied van film, theater, muziek en multimedia. 'Jong, creatief en gedreven om via de kunsten een belangrijke bijdrage te leveren aan de hedendaagse maatschappij.'

 

Het is nooit te laat, wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Ideefix & Stichting Samenwonen-Samenleven.

 

Lees meer over psychose in BSL Psychologie Totaal >>

 

Artikelen:

Tijdschrift Psychopraktijk 4-204:

Virtual reality bij psychosen

Suïcidepreventie bij psychosen

Leiden specifieke levenservaringen tot specifieke symptomen bij psychosen?

Online, social media en mobiele technologieën bij psychosen

Hugo Wolters: 'Psychotische klachten kun je niet los zien van de persoon', Carlie van Tongeren

 

Boeken:

Handboek Psychotherapie, dl 2 - Hfst 13. Schizofrenie en verwante psychosen

Cognitieve therapie: theorie en praktijk - Hfst 15. Cognitieve therapie bij psychosen


Acceptance & Commitment Therapy - ACT bij psychose


Pedagogische adviezen voor speciale kinderen - Hfst 14. Borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS)

 

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.