Skip to main content
main-content
Top

16-05-2011 | Nieuws

'Zet verpleegkundigen en verzorgenden in voor excellente zorg'

Het OLVG is een van de twaalf zorginstellingen in Nederland die excellente verpleegkundige zorg tot prioriteit heeft verheven. In de Excellente Zorg aanpak wordt een verband gelegd tussen kennis, kunde, betrokkenheid bij besluitvormingsprocessen, samenwerking, tevredenheid van verpleegkundigen en kwalitatief goede zorg.

Tijdens de Dag van de Verpleging overhandigde Marian Kaljouw minister Schippers het eerste exemplaar van de kernset 'e-Overdracht in care', ontwikkeld door V&VN, Nictiz en Actiz. Deze 'kernset' kunnen verpleegkundigen en verzorgenden gaan gebruiken om de zorg van patiënten/cliënten vast te leggen en over te dragen naar een andere zorginstelling.

De kernset zorgt door eenheid van taalgebruik voor standaardisatie van gegevens, waardoor veiliger gewerkt kan worden en met minder fouten. Dit heeft een betere kwaliteit van zorg tot gevolg. Het is ook mogelijk de gegevens van deze kernset toe te passen in een elektronisch zorgdossier.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.