Skip to main content
main-content
Top

23-05-2011 | Nieuws

'Nederland merkt niet veel van Duitse EHEC-uitbraak'

Vooral vrouwen zijn ziek geworden door de infectie die gepaard gaat met hevige diarree, braken en buikpijn. Ook nierschade is een bekende complicatie. De Duitse Ärzte Zeitung meldt dat veel patiënten op de IC liggen. In de deelstaten Nedersaksen, die aan Nederland grenst, en Bremen zijn bijna 25 gevallen gemeld. In de noordelijke deelstaten Sleeswijk-Holstein en Hamburg gaat het om ongeveer twintig gevallen.

Besmetting treedt op door het eten van onvoldoende verhit rundvlees. Ook rauwe melk kan gevaarlijk zijn. Volgens Ärzte Zeitung verkeren Duitse artsen in het ongewisse. Dit komt doordat de bron van de besmetting nog steeds niet duidelijk is. De eerste besmetting zou rond 10 mei zijn gemeld.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.