Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

03-03-2017 | Artikel | Uitgave 2/2017

Neuropraxis 2/2017

20 jaar Neuropraxis: nieuwe ontwikkelingen in ‘dwang en hersenen’

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 2/2017
Auteur:
Berend Olivier

Samenvatting

Obsessief-compulsieve stoornissen (OCD’s), zoals beschreven in ons artikel in het allereerste nummer van Neuropraxis in 1997, staan nog steeds in het middelpunt van de belangstelling. In de laatste twee decennia is er veel onderzoek gedaan naar een scala van aspecten van de OCD; we weten veel meer over betrokken hersenmechanismen, farmacologische en psychologische behandelingen, risicofactoren en erfelijkheid dan twee decennia geleden, maar moeten helaas concluderen dat we nog weinig begrijpen van oorzaken van OCD’s en nog heel ver weg zijn van ‘genezen’. Twintig jaar is toch een relatief korte tijdspanne, ondanks de hoge vlucht die kennis en technologische benaderingen in deze periode hebben genomen binnen de neuro- en gedragswetenschappen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Neuropraxis 2/2017 Naar de uitgave

EditorialNotes

Woorden vooraf