Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

11-05-2017 | Artikel | Uitgave 3/2017

Neuropraxis 3/2017

20 jaar Neuropraxis: Is het lichaam-geestprobleem al opgelost?

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 3/2017
Auteur:
Michel R. M. ter Hark

Samenvatting

Het lichaam-geestprobleem houdt de gemoederen al jaren bezig. Ook in het allereerste nummer van Neuropraxis in 1997 werd er een artikel aan gewijd. Dat artikel, ook van mijn hand, ging over de verschillende posities die filosofen innemen inzake dit onderwerp. In de 20 jaar daaropvolgend zijn er nieuwe concepten geïntroduceerd, zoals embodied cognition. In dit artikel bespreek ik, naast embodied cognition, de neurofilosofische wending in de studie naar het bewustzijn, zoals neuronale correlaten van bewustzijn en de relatie tussen hersenen en wat wij onder visuele ervaring verstaan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel