Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

20 Een ziekenhuisopname door dehydratie en elektrolytstoornissen

Auteurs : dr. Karen Keijsers, Marike de Ruiter

Gepubliceerd in: Farmacotherapie voor de zorgprofessional

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Mevrouw Vreeden (81 jaar, geen kinderen) woont zelfstandig in een appartement op de eerste verdieping van een moderne flat. De thuiszorg komt twee keer per dag langs om mevrouw te helpen met het wassen, aankleden en naar bed gaan. Mevrouw heeft een huishoudelijke hulp die ook boodschappen doet. De warme maaltijd wordt vier keer week bezorgd door vrijwilligers. Vanwege artrose gebruikt mevrouw al jaren naproxen, voor neuropathische pijn in haar rechter been heeft mevrouw enkele dagen geleden carbamazepine gekregen.
Literatuur
go back to reference Agtmael, M.A., Alleman, H.A. et al. NIV (2009). Acute boekje. Richtlijnen voor de diagnostiek en behandeling van aandoeningen op het gebied van inwendige specialismen. Nederlandsche Internisten Vereniging. Van Zuiden Communications B.V., Alphen aan de Rijn (www.internisten.nl/ vereniging/informatie/informatie/online-versie-acute-boekje). Agtmael, M.A., Alleman, H.A. et al. NIV (2009). Acute boekje. Richtlijnen voor de diagnostiek en behandeling van aandoeningen op het gebied van inwendige specialismen. Nederlandsche Internisten Vereniging. Van Zuiden Communications B.V., Alphen aan de Rijn (www.internisten.nl/ vereniging/informatie/informatie/online-versie-acute-boekje).
go back to reference Zie ook de algemene literatuurlijst achter in dit boek. Zie ook de algemene literatuurlijst achter in dit boek.
Metagegevens
Titel
20 Een ziekenhuisopname door dehydratie en elektrolytstoornissen
Auteurs
dr. Karen Keijsers
Marike de Ruiter
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1209-2_20