Skip to main content
Top

2008 | OriginalPaper | Hoofdstuk

12 De zorg voor de communicatie

Auteurs : J.C. Dito, T. Stavast, D.E. Zwart

Gepubliceerd in: Basiszorg Boek 1

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Op school, tijdens het werk en in de vrije tijd communiceren mensen voortdurend, met verschillende personen en op verschillende manieren. Op school met docenten en klasgenoten, tijdens het werk met collega’s en zorgvragers en thuis met vrienden, partner of de kat. Met de één is er een zakelijk gesprek, met de ander een begeleidend gesprek. Thuis krijgt de kat een knuffel en is het gezellig met een vriend op de bank. Communicatie is al het gedrag waardoor mensen elkaar informatie kunnen geven. Ook al zegt of doet iemand niets, dan communiceert hij toch.
Literatuur
go back to reference Dito JC, Stavast T, Zwart BE. Basiszorg. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 1997. Dito JC, Stavast T, Zwart BE. Basiszorg. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 1997.
go back to reference Kerstens JAM, Sesink EM. Basisverpleegkunde. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2006. Kerstens JAM, Sesink EM. Basisverpleegkunde. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2006.
go back to reference Teurlings T, Diepeveen C, Verstraten P. Ooit gezien, maar nog niet uitgekeken. Werken en omgaan met slechtzienden en blinde ouderen. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2000. Teurlings T, Diepeveen C, Verstraten P. Ooit gezien, maar nog niet uitgekeken. Werken en omgaan met slechtzienden en blinde ouderen. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2000.
Metagegevens
Titel
12 De zorg voor de communicatie
Auteurs
J.C. Dito
T. Stavast
D.E. Zwart
Copyright
2008
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-6316-2_12