Skip to main content
Top

2009 | OriginalPaper | Hoofdstuk

11 De voeding van de kraamvrouw

Auteurs : Nicolien van Halem, Henny De Leeuw, Tera Stuut, Johan van ’t Wout

Gepubliceerd in: Beroepspraktijkvorming Kraamverzorgende

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Tijdens de zwangerschap is gezond leven een veelgehoord advies: voldoende rust, beperking van genotmiddelen en een gezonde voeding zijn van belang voor zowel de zwangere als voor de baby. Wanneer de bevalling achter de rug is, blijft het belangrijk voor het herstel van een kraamvrouw om gezond en gevarieerd te eten. Dit geldt zowel voor een kraamvrouw die borstvoeding geeft, als voor een kraamvrouw die kiest voor flesvoeding. Als kraamverzorgende geef je adviezen en voorlichting over de relatie tussen voeding en gezondheid van moeder en pasgeborene.
Metagegevens
Titel
11 De voeding van de kraamvrouw
Auteurs
Nicolien van Halem
Henny De Leeuw
Tera Stuut
Johan van ’t Wout
Copyright
2009
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9431-9_15