Skip to main content
Top

2009 | OriginalPaper | Hoofdstuk

10 Voedsel en spijsvertering

Auteurs : Dr. M.J. Tervoort, Drs. IJ.D. Jüngen

Gepubliceerd in: Medische fysiologie en anatomie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De mens moet ervoor zorgen dat hij voldoende voedingsstoffen opneemt, vocht inbegrepen. De meeste voedingsstoffen worden eerst verteerd alvorens ze vanuit het darmkanaal in het bloed kunnen worden opgenomen. Het spijsverteringskanaal produceert de benodigde stoffen om de vertering te kunnen uitvoeren.
Metagegevens
Titel
10 Voedsel en spijsvertering
Auteurs
Dr. M.J. Tervoort
Drs. IJ.D. Jüngen
Copyright
2009
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-7322-2_10