Skip to main content
Top

2010 | OriginalPaper | Hoofdstuk

10 Delier, hoe de psyche ontspoort

Auteur : R. J. Schim van der Loeff-van Veen

Gepubliceerd in: Zorg voor de kwetsbare oudere

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Lichamelijke factoren hebben invloed op de psyche. Daar kent iedereen uit eigen ervaring wel voorbeelden van. Bedenk maar eens hoe prikkelbaar je kunt zijn als je niet lekker bent. Bijvoorbeeld bij een flinke griep en koorts en met een beetje pech ook verstopte voorhoofdholtens. Je neemt de wereld dan toch heel anders waar dan wanneer je je fit en gezond voelt. Of stel je juist de uitgelatenheid en ontremming voor die ontstaan na inname van alcohol of drugs. Velen kennen deze gevoelens uit eigen ervaring of hebben ze bij anderen gezien.
Literatuur
go back to reference CBO-richtlijn Delirium. Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO.Utrecht, 2004. CBO-richtlijn Delirium. Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO.Utrecht, 2004.
go back to reference www.vmszorg.nl. VMS staat voor veiligheidsmanagementsysteem ziekenhuizen. Preventie van delier is hier een onderdeel van. Het maakt deel uit van de praktijkgids Kwetsbare ouderen. Op pagina 78, bijlage 2, de DOSS (M. Schuurmans). www.​vmszorg.​nl. VMS staat voor veiligheidsmanagementsysteem ziekenhuizen. Preventie van delier is hier een onderdeel van. Het maakt deel uit van de praktijkgids Kwetsbare ouderen. Op pagina 78, bijlage 2, de DOSS (M. Schuurmans).
Metagegevens
Titel
10 Delier, hoe de psyche ontspoort
Auteur
R. J. Schim van der Loeff-van Veen
Copyright
2010
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-6942-3_10