Skip to main content
Top

2010 | OriginalPaper | Hoofdstuk

1 Communicatie in de regiekring

Auteurs : Lia Bijkerk, Wilma van der Heide

Gepubliceerd in: Haal het beste uit jezelf!

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Aan het einde van de introductieweek van haar nieuwe hbo-opleiding heeft Ellen met haar vriend Bram op een terrasje in Amsterdam afgesproken. Het is gelukkig mooi weer en op dit tijdstip een drukte van belang, maar ze vinden toch nog een leuk plekje aan de kade. Ellen zit boordevol van haar ervaringen van deze afgelopen week en heeft veel te vertellen. Bram is docent geschiedenis aan een middelbare school in Zaanstad en heeft een loeizware week achter de rug. Hij kan dan ook geen pap meer zeggen. ‘Laat Ellen maar lekker kletsen …’, denkt hij en met de warme zon op zijn bol droomt hij – lui achteroverleunend in de diepe stoel – meteen weg achter zijn biertje.
Literatuur
go back to reference Remmerswaal, J. (2000). Handboek Groepsdynamica. Soest: Nelissen. Met name hoofdstuk 6 Communicatie en hoofdstuk 7 zijn het lezen waard. Bovendien vind je hierin ook een aantal handige oefeningen. Remmerswaal, J. (2000). Handboek Groepsdynamica. Soest: Nelissen. Met name hoofdstuk 6 Communicatie en hoofdstuk 7 zijn het lezen waard. Bovendien vind je hierin ook een aantal handige oefeningen.
go back to reference Pinto, D. (2007). Interculturele communicatie. Een stap verder. Houten: Bohn Stafleu van Loghum. Dit is een prettig leesbaar boek dat achtergrondinformatie, overzicht van de verschillen tussen G- cultuur en F-cultuur en tientallen casussen over de meest voorkomende botsingen tussen culturen te bieden heeft.CrossRef Pinto, D. (2007). Interculturele communicatie. Een stap verder. Houten: Bohn Stafleu van Loghum. Dit is een prettig leesbaar boek dat achtergrondinformatie, overzicht van de verschillen tussen G- cultuur en F-cultuur en tientallen casussen over de meest voorkomende botsingen tussen culturen te bieden heeft.CrossRef
Metagegevens
Titel
1 Communicatie in de regiekring
Auteurs
Lia Bijkerk
Wilma van der Heide
Copyright
2010
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-7808-1_2