Skip to main content
main-content
Top

01-10-2015 | Nieuws

Website verzamelt proefschriften over verpleegkunde

De ongeveer 200 proefschriften over verpleegkunde in Nederland en Vlaanderen zijn sinds kort te lezen op de speciale nieuwe website Proefschriften Verpleegkunde. Initiatiefnemer Johan Lambregts wil met deze website wetenschappelijke kennis gemakkelijker toegankelijk maken voor studenten, docenten, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

Op de website staan tot nu toe zeventien proefschriften. Lambregts: ‘Iedereen die een proefschrift heeft geschreven, is van harte uitgenodigd zijn proefschrift te uploaden. Hoe meer kennis op dit platform verzameld wordt, des te groter is de kans dat verpleegkundigen dit ook in de praktijk toepassen.’ De website bevat verder een agenda met geplande promoties. ‘In de toekomst gaan we wellicht ook oraties van hoogleraren toevoegen’, zegt Lambregts op de website van V&VN.

Ontwikkeling

Volgens Lambrets geeft de website niet alleen inzicht in proefschriften maar geeft de verzameling proefschriften ook de statuur van de beroepsgroep weer. 'Bovendien is het goed voor het carrièreperspectief; laten zien dat je er ook voor kunt kiezen om te promoveren’, aldus Lambregts.

Onze productaanbevelingen

BSL Academy hbo-V

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.