Skip to main content
main-content
Top

01-10-2015 | Nieuws

'Veel ouderen gaan niet meer naar tandarts'

Steeds meer ouderen die nog zelfstandig wonen, komen niet meer bij de tandarts. Ze kunnen niet meer naar de praktijk komen of ze hebben geen geld voor een aanvullende verzekering en kunnen de behandelingen niet betalen. Het gaat om honderdduizenden kwetsbare ouderen, meldt de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT).

De ANT vindt dat mondzorg voor ouderen collectief moet worden betaald, net als jeugdmondzorg. Ook zouden er meer gespecialiseerde tandartsen moeten komen die oudere patiënten thuis kunnen bezoeken en behandelen. Maar het leveren van mondzorg buiten de praktijk is nu nog moelijk door strenge regelgeving, dus die zou moeten worden versoepeld, vindt de ANT.

De tandartsenassociatie wil daarover gaan praten met de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het ministerie van Volksgezondheid.

Bron: ANP, Skipr.nl

Gerelateerd

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.