Skip to main content
main-content
Top

17-09-2015 | Nieuws

'Ouderen mijden zorg om kosten'

Ouderen zien af van zorg die ze nodig hebben vanwege de kosten. Ze proberen hun eigen risico voor de zorgverzekering zo min mogelijk aan te spreken. Zo compenseren ze het koopkrachtverlies dat ze de afgelopen jaren hebben geleden. Dat stellen ouderenbond ANBO, de ouderenombudsman, tandartsen, apothekers, huisartsen en specialisten vast.

Niet meer naar de tandarts

Ouderen zouden hun zorgkosten proberen te drukken door onder meer niet meer naar de tandarts te gaan, zonder overleg met een arts hun medicijngebruik te beperken of te stoppen en een noodzakelijke controle bij een specialist over te slaan, zo meldt de Telegraaf.

In augustus lanceerde de Unie KBO een website waar zij aandacht vraagt voor de koopkrachtdaling bij ouderen. Ruim 2000 mensen hebben hun verhaal via de website ‘De groeten aan Rutte’ verteld. De Unie KBO is geschrokken van de verhalen achter de cijfers. De verhalen zullen binnenkort gebundeld bij de premier worden bezorgd.

Bron: Skipr.nl

Gerelateerd

 

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.