Skip to main content
Top

2011 | OriginalPaper | Hoofdstuk

8 Voortzetten, verwijzen en afsluiten

Auteur : Bauke Koekkoek

Gepubliceerd in: Praktijkboek sociaal-psychiatrische begeleiding

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De flexibiliteit van sociaal-psychiatrische begeleiding en de moeite die het vaak kost om duidelijke doelen te formuleren en te monitoren, kunnen leiden tot zeer langdurige begeleidingscontacten. In dit hoofdstuk worden overwegingen gemaakt over wanneer stoppen mogelijk beter is dan doorgaan en op welke manier.
Literatuur
go back to reference Van Dijck & Hoogduin (2010). Het voorkomen van uitzichtloze therapeutische relaties. Een al oud maar nog steeds actueel hoofdstuk in Directieve therapie van Van der Velden e.a. (red.). Van Dijck & Hoogduin (2010). Het voorkomen van uitzichtloze therapeutische relaties. Een al oud maar nog steeds actueel hoofdstuk in Directieve therapie van Van der Velden e.a. (red.).
go back to reference Hoogduin (1997). Het ‘outtake’-team: strategieën ter voorkoming van langdurige behandelingen. Hoofdstuk in Richtlijnen bij kortdurende ambulante behandeling in de geestelijke gezondheidszorg van Methorst e.a. (red.); vlot geschreven en met aardige tips. Hoogduin (1997). Het ‘outtake’-team: strategieën ter voorkoming van langdurige behandelingen. Hoofdstuk in Richtlijnen bij kortdurende ambulante behandeling in de geestelijke gezondheidszorg van Methorst e.a. (red.); vlot geschreven en met aardige tips.
Metagegevens
Titel
8 Voortzetten, verwijzen en afsluiten
Auteur
Bauke Koekkoek
Copyright
2011
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9054-0_8