Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap 3/2015

01-03-2015 | Journaal

Een goed ontbijt: minder kans op DM2?

Auteur: Jurgen Damen

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap | Uitgave 3/2015

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Het adagium ‘het ontbijt is het belangrijkste maaltijd van de dag’ wordt regelmatig aangehaald in de spreekkamer. Maar helpt deze stelregel ook om diabetes mellitus type 2 te voorkomen? Het lijkt zo te zijn dat regelmatig en gezonder ontbijten door kinderen zorgt voor lagere biochemische markers die gerelateerd zijn aan het ontstaan van diabetes mellitus.
Literatuur
go back to reference Donin AS, et al. Regular breakfast consumption and type 2 diabetes risk markers in 9- to 10-year-old children in the Child Heart and Health Study in England (CHASE): a cross sectional analysis. PLoS Med 11: e1001703. doi:10.1371/journal.pmed.1001703. Donin AS, et al. Regular breakfast consumption and type 2 diabetes risk markers in 9- to 10-year-old children in the Child Heart and Health Study in England (CHASE): a cross sectional analysis. PLoS Med 11: e1001703. doi:10.1371/journal.pmed.1001703.
Metagegevens
Titel
Een goed ontbijt: minder kans op DM2?
Auteur
Jurgen Damen
Publicatiedatum
01-03-2015
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Huisarts en wetenschap / Uitgave 3/2015
Print ISSN: 0018-7070
Elektronisch ISSN: 1876-5912
DOI
https://doi.org/10.1007/s12445-015-0068-7

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Huisarts en wetenschap 3/2015 Naar de uitgave