Skip to main content
Top

18-11-2014 | Nieuws

Toezichthouders: kritisch vergelijken loont

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Toezichthouders ACM en NZa adviseren consumenten met klem om het aanbod van zorgverzekeringen kritisch te bekijken. Volgens de toezichthouders zijn de verschillen nog nooit zo groot geweest.

Autoriteit & Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) doen de consument ook een handreiking bij het gebruik maken van vergelijkingsites. Op de website van ConsuWijzer staan praktische tips voor een optimaal gebuik van de sites. Verder moet het voor de consument duidelijk zijn hoe de vergelijking tot stand is gekomen en waaraan de site geld verdient. Consumenten doen er altijd goed aan om verschillende sites te gebruiken om zo te bepalen welke zij het meest prettig vinden in gebruik, aanbod en duidelijkheid. Als een consument twijfels heeft over de dekking van een aanbod, doet hij er goed aan om bij de zorgverzekeraar zelf nog eens te checken, aldus ACM en NZa.

 

Eerder onderzocht de NZa de wijze waarop zorgverzekeraars vergelijkingssites van informatie voorzien, en de consequenties hiervan voor de juistheid en vergelijkbaarheid van het aanbod van de verschillende vergelijkingssites. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat de informatie over de polissen klopt, ook op vergelijkingssites. Zorgverzekeraars zijn ervoor verantwoordelijk dat op vergelijkingssites waar zij een contract mee hebben, de informatie over hun polissen correct is. De NZa wees de zorgverzekeraars nog eens extra op deze verantwoordelijkheid.

 

Bron: Skipr

 

Meer lezen in BSL Tandarts Totaal >>

 

Patiëntenvoorlichting en mondgezondheid, M.A.J. Eijkman, M.P.M.A. Duyx, A.Ph. Visser

 

Mondzorg in sociaal perspectief, J. den Dekker

 

Samenwerken in de mondzorg, R. Schaub

 

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.