Skip to main content
Top

15-01-2015 | Nieuws

'Tandartspraktijk moet naamkaartje invoeren'

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

De patiënt heeft er recht op te weten welke professional wat doet in zijn mond, vindt de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). Daarom stimuleert de KNMT het dragen van naamkaartjes met functie in de praktijk. Het onrechtmatig gebruik van de tandartstitel vindt de beroepsorganisatie onaanvaardbaar. Dat zegt ze in reactie op een uitzending van het tv-programma De Monitor.

Recent bracht dat programma een item over CDC mondzorg in Best. Daar zouden managers zich tijdens een intake hebben gepresenteerd als tandarts, zonder hiervoor bevoegd te zijn.

Inspectie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft nog voor de uitzending meldingen over CDC in Best gekregen. Deze heeft ze in behandeling genomen. "Dat is niet hetzelfde als het doen van een onderzoek. We bekijken de meldingen en bepalen op basis daarvan wat we verder doen", aldus een woordvoerder. Hoeveel meldingen er binnen zijn gekomen en waar deze meldingen over gaan, kan de woordvoerder niet zeggen.

 

CDC Best zegt in een reactie op de website: "We vinden het vervelend dat door het programma de indruk wordt gewekt dat het stellen van een diagnose uitsluitend voorbehouden is aan een tandarts, dit is zeer zeker niet het geval. Ook in andere zorgsectoren zie je dat het advies niet door de behandelend arts wordt gegeven. Het opgestelde behandelplan wordt altijd voorgelegd aan de behandelend tandarts."

Misverstand

CDC ontkent moedwillig onduidelijkheid te geven over de rol van de directie die de intakegesprekken afneemt. "Daarom hebben we om elk misverstand te voorkomen onze communicatie aangepast."
 

Bron: Skipr

 

Meer nieuws lezen in BSL Tandarts Totaal >>

 

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.