Skip to main content
Top

13-08-2014 | Nieuws

MBO-verpleegkundigen en verzorgenden kunnen ZZP'er blijven

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Mbo-verpleegkundigen en verzorgenden die als zelfstandige zonder personeel (ZZP’ers) in de zorg werken, kunnen gewoon ZZP’er s blijven. Dat stelt Stichting ZZP Nederland.

Volgens de stichting heeft een aantal bronnen de laatste tijd voor veel onrust gezorgd door te beweren dat alleen HBO verpleegkundigen (niveau 5) zouden worden toegelaten als ZZP’er door de zorgverzekeraars. De stichting betitelt dit als een denkfout. Ze wijst bijvoorbeeld op de uitspraak van Francis Bolle, woordvoerder en lobbyist bij beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). Bolle zei: 'We zijn van mening dat een indicatie door hbo-verpleegkundigen moet gebeuren. Dat hebben we ook in ons normenkader opgenomen en staat als een deur overeind. Wel kunnen zelfstandige mbo- en hbo-verpleegkundigen met elkaar gaan samenwerken, waarbij de mbo'er wordt aangestuurd door de hbo-verpleegkundige.'

Tekort

Stichting ZZP Nederland verwacht een groot tekort aan HBO verpleegkundigen en beveelt ZZP’ers aan zich aan te melden bij de ZSO ( ZZP/Zelfstandige Service organisaties) In de ZSO-s waarin duizenden ZZP’ers al belangstelling hebben getoond hebben de ZZP’ers het voor het zeggen en kunnen ze samen sterk staan m.b.t. de zorgverzekeraars, gemeenten en instellingen om ook na 1 januari 2015 hun maatwerk voor klanten als ZZP’er te kunnen blijven verzorgen. Ook kunnen ze zich bij te laten scholen met op ZZP’ers gerichte opleidingen in het ZZP Talentcenter.

Zie meer informatie bij Stichting ZZP Nederland

Auteur(s): Adri van Beelen

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.