Skip to main content
Top

1997 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Hoofdstuk 5 Het voedings- en stofwisselingspatroon: voeding

Auteur : J. de Jonge

Gepubliceerd in: Gezondheidskunde

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Ieder mens heeft zijn eigen voedingspatroon. De een neemt bij het ontbijt een schaaltje yoghurt met cornflakes, dat hij al lezend in de krant op de bank opeet, een ander dekt netjes de tafel waaraan het hele gezin aanschuift voor een uitgebreid ontbijt, een derde ontbijt helemaal niet.
Voetnoten
1
in plaats van aardappelen kan worden genomen: macaroni, rijst of peulvruchten.
 
2
een deel van de groenten kan ook als sla of als broodbeleg (tomaat, radijs, e.d.) worden gebruikt
 
Metagegevens
Titel
Hoofdstuk 5 Het voedings- en stofwisselingspatroon: voeding
Auteur
J. de Jonge
Copyright
1997
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9734-1_5