Skip to main content
Top

2014 | OriginalPaper | Hoofdstuk

10. Energiematen

Auteurs : M. Hoeve, A. Kammeyer

Gepubliceerd in: Medisch rekenen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Bij de patiëntenzorg wordt voeding een steeds belangrijker aspect. Voeding geeft de mens onder andere energie, maar teveel energie uit (teveel) voeding leidt tot ziekmakende processen in het lichaam. Om dit beheersbaar te maken, zoals bij diëten, heeft men maatvoering nodig. Daarvoor wordt de maat kilocalorie (kcal) vaak gebruikt. In de laatste decennia komt de joule (J), de energiemaat uit het SI-stelsel, steeds meer op de voorgrond.
Metagegevens
Titel
Energiematen
Auteurs
M. Hoeve
A. Kammeyer
Copyright
2014
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-0580-3_10