Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2012

01-12-2012 | Spectrum

De kracht van kraamzorg binnen geboortezorg

Auteur: Ingrid Heidema

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen | Uitgave 8/2012

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De kraamverzorgende is een uniek Nederlands beroep. Acht dagen zorg voor moeder en kind, werkzaam achter de voordeur. Uit de kraamverzorgende ontwikkelt zich de laatste jaren de kraamcoach met meer specifieke aandacht voor moeder en kind en met alle mogelijkheden voor vroegsignalering en preventie. Ook in de kraamzorgorganisatie is de laatste jaren veel aan verandering onderhevig. Van een lokaal kraamcentrum naar concurrerende organisaties die met inzet van andere deskundigheid hun diensten uitbreiden met coaching, voorlichting tijdens en na de zwangerschap en apps. De kraamcoach zelf maakt deel uit van een team rond moeder en kind; haar organisatie participeert in het netwerk van de geboortezorg. Hieronder volgt een schets van hoe we met verbinding van kwaliteiten samen meer kunnen betekenen voor onze klant.
Literatuur
1.
go back to reference Stuurgroep zwangerschap en geboorte. Een goed begin, Veilige zorg rond zwangerschap en geboorte. Utrecht: Stuurgroep zwangerschap en geboorte, 2009. Stuurgroep zwangerschap en geboorte. Een goed begin, Veilige zorg rond zwangerschap en geboorte. Utrecht: Stuurgroep zwangerschap en geboorte, 2009.
2.
go back to reference Friesch Dagblad. Opinieartikel Een goede start na de bevalling door Ingrid Heidema, Isis Kraamzorg en Nelly de Jong, de Kraamvogel. 26 mei 2012. Friesch Dagblad. Opinieartikel Een goede start na de bevalling door Ingrid Heidema, Isis Kraamzorg en Nelly de Jong, de Kraamvogel. 26 mei 2012.
3.
go back to reference ActiZ. Kraamzorg en Jeugdgezondheidszorg. Een sterke keten voor een goede start. Utrecht: ActiZ, 2012. ActiZ. Kraamzorg en Jeugdgezondheidszorg. Een sterke keten voor een goede start. Utrecht: ActiZ, 2012.
4.
go back to reference ActiZ. Kraamzorg: krachtige verbinder in de geboortezorg. Visie Actiz op geboortezorg. Utrecht: ActiZ. ActiZ. Kraamzorg: krachtige verbinder in de geboortezorg. Visie Actiz op geboortezorg. Utrecht: ActiZ.
Metagegevens
Titel
De kracht van kraamzorg binnen geboortezorg
Auteur
Ingrid Heidema
Publicatiedatum
01-12-2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen / Uitgave 8/2012
Print ISSN: 1388-7491
Elektronisch ISSN: 1876-8776
DOI
https://doi.org/10.1007/s12508-012-0157-y

Andere artikelen Uitgave 8/2012

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2012 Naar de uitgave