Skip to main content
Top

2008 | OriginalPaper | Hoofdstuk

2 Opzet NVFB-ZwangerFit®

Auteur : Helga D. Hentzepeter-van Ravensberg

Gepubliceerd in: ZwangerFit: begeleiding van de actieve vrouw tijdens en na haar zwangerschap

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

ZwangerFit is een actieve vorm van (groeps)begeleiding van de zwangere en pas bevallen vrouw door de fysiotherapeut die is opgeleid tot NVFB-ZwangerFit® docent. ZwangerFit kan bestaan naast de reguliere vormen van zwangerschapsbegeleiding. De beoogde doelgroep bij ZwangerFit zijn immers specifiek actieve vrouwen in hun peripartumperiode, die op sportieve wijze willen doorgaan of opnieuw willen starten met actief bewegen. Deze groep vrouwen vindt de reguliere vormen van zwangerschapsbegeleiding of nagym vaak te weinig actief, terwijl de aanbieders van sportieve cursussen voor zwangeren (dikwijls sportscholen) te weinig gespecialiseerd zijn in preventie en mogelijke problematiek op het gebied van bekken en bekkenbodem in de zwangerschap en na de bevalling. Voorafgaand aan zowel de prepartum- als de postpartumcursus ZwangerFit vindt een uitgebreide intake plaats. Partners kunnen welkom zijn tijdens de theorielessen en sommige actieve lessen, afhankelijk van de opzet en invulling van de individuele ZwangerFit-docent.
Literatuur
go back to reference Aalpoel E.Workshop NVFB voorjaarscongres. 2008. Aalpoel E.Workshop NVFB voorjaarscongres. 2008.
go back to reference Hentzepeter-van Ravensberg HD, Brand B van den. ZwangerFit. NVFB. Functieprofiel bekkenfysiotherapeut. NVFB, december 2001. Hentzepeter-van Ravensberg HD, Brand B van den. ZwangerFit. NVFB. Functieprofiel bekkenfysiotherapeut. NVFB, december 2001.
go back to reference NVFB. Functieprofiel bekkenfysiotherapeut. december 2001. NVFB. Functieprofiel bekkenfysiotherapeut. december 2001.
Metagegevens
Titel
2 Opzet NVFB-ZwangerFit®
Auteur
Helga D. Hentzepeter-van Ravensberg
Copyright
2008
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-6304-9_2